Kontakti

ADRESA:

Ndërtesa e Qeverisë
Kati VI, 605A
Sheshi:Nëna Terezë p.n
10 000 Prishtinë,Kosovë
Tel:+381 38 200 14 448
[email protected]

Foto galeria

Fakte të shkurtëra

Gjuhët zyrtare në Kosovë janë gjuha shqipe dhe gjuha serbe.

- Gjuha e cilitdo komunitet që përbën pesë (5) për qind të popullsisë së përgjithshme në ndonjë komunë do të ketë statusin e gjuhës zyrtare.

- Gjuha e çdo komuniteti që përbën tre (3) ose më shumë për qind të popullatës së përgjithshme në një komunë ose është folur tradicionalisht në një komunë mund të përdoret si gjuhë në përdorim zyrtar.

- Në komunën e Prizrenit, gjuha turke ka statusin e gjuhës zyrtare, si gjuhë tradicionale.

Anëtarët e Bordit

Biografia: Fadil Bytyçi Biografia: Fadil Bytyçi Drejtori i Shërbimeve Gjuhësore në Kuvendin e Kosovës

Biografia: Fadil Bytyçi

Profesioni: Drejtor i Shërbimeve Gjuhësore në Kuvendin e Kosovës
Arsimimi: Fakulteti Filologjik, dega Gjuhë dhe Letërsi Shqipe
Përvoja profesionale:
Aktualisht: Drejtori i Shërbimeve Gjuhësore në Kuvendin e Kosovës

2007-2011: Udhëheqës i Zyres për Shërbime Gjuhësore,Kuvendi i Kosovës
2002-2007: Përkthyes dhe zëvëndëshef në Kuvendin e Kosovës
1987-1990: Bashkëpunëtor i lartë profesional në Kuvendin e Komunës, Drenas
1984-1987: Profesor i gjuhës shqipe,shkolla e mesme, Drenas.

email: [email protected]