Kontakti

ADRESA:

Ndërtesa e Qeverisë
Kati VI, 605A
Sheshi:Nëna Terezë p.n
10 000 Prishtinë,Kosovë
Tel:+381 38 200 14 448
[email protected]

Foto galeria

Fakte të shkurtëra

Gjuhët zyrtare në Kosovë janë gjuha shqipe dhe gjuha serbe.

- Gjuha e cilitdo komunitet që përbën pesë (5) për qind të popullsisë së përgjithshme në ndonjë komunë do të ketë statusin e gjuhës zyrtare.

- Gjuha e çdo komuniteti që përbën tre (3) ose më shumë për qind të popullatës së përgjithshme në një komunë ose është folur tradicionalisht në një komunë mund të përdoret si gjuhë në përdorim zyrtar.

- Në komunën e Prizrenit, gjuha turke ka statusin e gjuhës zyrtare, si gjuhë tradicionale.

Lajmet

Në Prishtinë mbahet forumi i nivelit të lartë për respektimin e të drejtave gjuhësore

14.11.2017

Në forumin me temën “ Respektimi i të drejtave gjuhësore në Kosovë” organizuar nga Misioni i OSBË-së në Kosovë, morën pjesë përfaqësues të lartë të Institucioneve vendore dhe ndërkombëtare si dhe Komisioneri për Gjuhët, Slavisa Mladenovic. më shumë

U mbajt tryeza e rrumbullakët me OJQ-të dhe mediat lokale

10.11.2017

Zyra e Komisionerit për Gjuhët, në bashkëpunim me Grupin punues për Çështje të Gjuhëve, në Këshillin Konsultativ për Komunitete/Zyra e Presidentit, ka organizuar tryezën e rrumbullakët me temën “Qasja e mediave lokale dhe e shoqërisë civile në përdorimin dhe promovimin e gjuhëve zyrtare në komunë’’.më shumë

Komisioneri për Gjuhët, Slavisa Mladenovic priti në takim ambasadorin Lamberto Zannier, Komisioner i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare

09.11.2017

Komisioneri për Gjuhët, Slavisa Mladenovic, priti sot në takim ambasadorin Lamberto Zannier, Komisioner i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare. Në takim është folur për fushën e respektimit të të drejtave të njeriut me theks të veçantë te respektimi i të drejtave gjuhësore. Komisioneri Mladenovic paraqiti punën e Zyres së Komisionerit për Gjuhët, mangësitë dhe sfidat me të cilat përballet Zyrja, por edhe të arriturat në fushën e rrespektimit të të drejtave gjuhësore në Kosovë.më shumë

Komisioneri për Gjuhët, Slavisa Mladenovic priti ambasadorin e Kanadasë, Daniel Maksymiuk dhe znj.Laurie Wright, përfaqësuese e Ministrisë së Drejtësisë në Kanadë

08.11.2017

Komisioneri për Gjuhët, Slavisa Mladenovic, priti sot ambasadorin e Kanadasë në Kroaci ( jo resident për Kosovën), Daniel Maksymiuk dhe znj.Laurie Wright, asistente e zëvëndës ministrit të Ministrisë së Drejtësisë në Kanadë.më shumë

Komisioneri për gjuhët takon u.d. kryeinspektorin e Inspektoratit Farmaceutik

03.11.2017

Komisioneri për gjuhët z. Sllavisha Mlladenoviq dhe z. Shaban Osmanaj-u.d.kryeinspektorë mbajtën një takim për të diskutuar për ankesat e adresuara në Zyrën e Komisionerit për gjuhët, lidhur me përdorimin e gjuhëve zyrtare në paketimet dhe fletëudhëzimet e barërave të cilat janë të pranishme në treg.më shumë

Zyra e Komisionerit për Gjuhët bën fushatë në komunën e Mitrovicës

27.09.2017

Zyra e Komisionerit për Gjuhët bën fushatë në komunën e Mitrovicës27 shtator 2017 PrishtinëPër të shënuar Ditën Evropiane të Gjuhëve, Zyra e Komisionerit për Gjuhët (ZKGJ) në bashkëpunim me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim – Misioni në Kosovë, kanë organizuar një aktivitet lidhur me promovimin e kësaj dite në qendër të Mitrovicës. Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishte edhe nënkryetari për komunitete nga Komuna e Mitrovicës, Eroll Zekerija. më shumë

previous

7-12 Nga 152

next