Kontakti

ADRESA:

Ndërtesa e Qeverisë
Kati VI, 605A
Sheshi:Nëna Terezë p.n
10 000 Prishtinë,Kosovë
Tel:+381 38 200 14 448
[email protected]

Foto galeria

Fakte të shkurtëra

Gjuhët zyrtare në Kosovë janë gjuha shqipe dhe gjuha serbe.

- Gjuha e cilitdo komunitet që përbën pesë (5) për qind të popullsisë së përgjithshme në ndonjë komunë do të ketë statusin e gjuhës zyrtare.

- Gjuha e çdo komuniteti që përbën tre (3) ose më shumë për qind të popullatës së përgjithshme në një komunë ose është folur tradicionalisht në një komunë mund të përdoret si gjuhë në përdorim zyrtar.

- Në komunën e Prizrenit, gjuha turke ka statusin e gjuhës zyrtare, si gjuhë tradicionale.

Lajmet

U mbajt punëtoria e tretë me zyrtarët e komunave, për shqyrtimin e koncept dokumentit për termat e referencave të Rrjetit për politika të gjuhëve

08.09.2017

Nga pjesëmarrësit u kërkua që, përveç diskutimeve dhe komenteve në takim, ata mund të dërgojnë komente dhe sugjerime edhe përmes e-mailit, në mënyrë që të japin kontributin e plotë.

ZKGJ dhe OSBE, do të organizojnë takime edhe me anëtarët e Rrjetit nga komunat dhe ndërmarrjet.më shumë

U mbajt punëtoria e dytë për shqyrtimin e koncept dokumentit për termat e referencave të Rrjetit për politika të gjuhëve

29.05.2017

Zyra e Komisionerit për Gjuhët (ZKGJ) në bashkëpunim me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), Misioni në Kosovë, kanë organizuar punëtorinë me personat kontaktues nga ministritë, për të diskutuar rreth dokumentit “Termat e referencës të Rrjetit për politika të gjuhëve.më shumë

Komisioneri Mladenovic takon shefen Zyrës së BE-së në Kosovë dhe Përfaqësuesen e Posaçme e BE-së, Nataliya Apostolova.

24.05.2017

Komisioneri për gjuhët, Slavisa Mladenovic, sot realizoi takim me shefen e Zyres së Be-së në Kosovë, njëherit përfaqësuese e posaçme e BE-së, Nataliya Apostolova, gjatë të cilit e informoi mbi zhvillimet e Zyres së Komisionerit të gjuhëve (ZKGJ) që nga themelimi i saj, të arriturat, planet dhe sfidat me të cilat po përballet Zyra.më shumë

Komisionerët e gjuhëve takohen në kryeqytetin Cardif, Uels, në konferencën vjetore të Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve për Gjuhët

18.05.2017

Tema kryesore e kësaj konference ishte: ”Rëndësia e teknologjisë dhe planifikimit strategjik për krijimin e dygjuhësisë në vende të punës”, me theks të veçantë në zhvillimin e fuqisë punëtore në mënyrë që të ofrojë shërbime për qytetarët në gjuhën e zgjedhur nga ana e tyre.më shumë

U shqyrtua koncept dokumenti për rolin e anëtarëve të rrjetit për politika të gjuhëve

02.05.2017

Zyra e Komisionerit për Gjuhët (ZKGJ) në bashkëpunim me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), Misioni në Kosovë, ka mbajtur takimin me personat kontaktues të agjencive shtetërore për të diskutuar rreth koncept dokumentit për rolin e personave kontaktues të rrjetit. më shumë

Lansohet aplikacioni për telefona të mençur “Language Officer” për ankesa të qytetarëve

09.03.2017

Aplikacioni Language Officer për telefona mobil është produkt i programit dy vjeçar „Përkrahja e përpjekjeve të Komisionerit për gjuhët në avancimin e përdorimit të gjuhëve zyrtare në 12 komuna partnere të projektit të USAID të Avancojnë Kosovës në Bashku” të cilin OJQ-ja Komunikim për zhvillim të shoqërisë (CDF) nga Graçanica e ka zbatuar në bashkëpunim me Zyrën e Komisionerit për gjuhët, i cili është financuar nga ana e Programit të USAID-it të Avancojmë Kosovën së Bashku. Aplikacioni është një zgjidhje e thjeshtë softuerike që ka për qëllim të avancojë dhe përmirësojë mekanizmat ekzistues për ankesa të Zyrës së Komisionerit për gjuhët. më shumë

previous

1-6 Nga 134

next